(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
PEČENÝ KRÁLÍK.DEKUJI OLZE
Potřebné ingredience
KRÁLÍK,ČESNEK,KMÍN,SUL BUČEK
Postup přípravy
Osmahne se cibulka na pekáči na trochu oleje a pak se do pekáče poklade naporcovaný králík a bůček, obojí osolené a potřené rozetřeným česnekem.U bůčku naříznema kůži navrchu a v pekáči ho ještě okmínujem. Podlijeme a 1/4 l vody a dusíme asi po 1/2 h dušení a podlévání vodou nebo vývarem přidáme do šťávy asi 3-4 stroužky česneku nakrájené na plátky. Za stálého podlívání dusíme do měkka. Asi po 1-1/2 hodině dušení (podle měkkosti masa) odkryjeme a dopečeme do barvy a vypečeme šťávu - seškrabáváním okrajů pekáče. Maso v pekáči překládáme aby se opeklo do barvy ze všech staran a kůže na bůčku byla křupavá. Nejlepší příloha je pochopitelně bramborový knedlík.
Jelokož tentokrát jsem neměl den předem uvařené brambory na knedlíky (z prášku zásadne nevařím), tak jsem udělal jihočeské houstičkové knedlíky - nezaměňovat s houskovým knedlíkem.
Jelokož tentokrát jsem neměl den předem uvařené brambory na knedlíky (z prášku zásadne nevařím), tak jsem udělal jihočeské houstičkové knedlíky - nezaměňovat s houskovým knedlíkem.
NEŽ HO DÁME DO TROUBY
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
27. 4. 2011, 13:44
vypadá nádherně
jjjjezura
(upraveno)
24. 4. 2011, 12:03
marcelau
(upraveno)
24. 4. 2011, 11:15
krááásný pohled, mlask